Browniemuffins med triple C
Idag har jag och syster bakat, det blev ett riktigt chokladigt och maffigt påhitt som jag klurat på ett tag. Browniemuffins med chocolat chip cookie-fyllning, två favoriter i en helt enkelt.
12 muffins
Brownie-smet: 175 mjukt smör 2 dl socker 1 dl sirap 1,5 dl kakao 1 nypa salt 3 ägg 1,5 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver100 g mörk choklad
Chocolat Chip Cookie-smet: 100 g mjukt smör 1 dl socker 1/2 tsk vaniljsocker 1 ägg 1 tsk bakpulver 1/2 tsk salt 2 dl vetemjöl100 g mörk choklad
Börja med brownie-smeten, vispa smör, socker och vaniljsocker vitt och krämigt, rör ner sirap, salt och kakao. Tillsätt sedan 100 g smält choklad och blanda ordentligt. Rör ner äggen och sist vetemjöl + bakpulver, fyll 12 muffinsformar med 1/2 smet.
Nu är det dags för Triple C-smeten, börja även här med att vispa smör och socker krämigt, tillsätt ägget och blanda ordentligt. Blanda sedan mjöl + bakpulver + salt och rör ner i smeten, grovhacka 100 g choklad och rör ner. Klicka sedan ner ungefär lite mer än 1 matsked av smeten i varje form, här går det mycket lättare om du arbetar med två skedar. Grädda på 175 grader i 15-20 minuter!
lövely, får se vilket betyg de får av tjejerna imorgon! 🙂
ser ju kalasgott ut! skulle gärna vilja sätta tänderna i en av dom!
det kan aldrig bli för mycket choklad 🙂
Det här ser jättegoda ut. Blir sugen..
Jag kan tillägga att de försvann i ett nafs 🙂